Alpha 700 este prezentat la aproape un an de zile de la primul model DSLR de la Sony, Alpha 100. Daca A100 era adresat clasei entry level, A700 tinteste deja profesionistii in ale fotografiei.

Alpha 700 include un senzor de 12.2 MP capabil de captura la un maxim de 5 cadre pe secunda. Sony a dotat aparatul cu stabilizator de imagine, care functioneaza prin miscarea senzorului in directie inversa trepidatiei camerei. Alpha 700 mai are in componenta un ecran de 3", a carui rezolutie aproape ca ajunge la 1 MP, si functii HD. Aici enumeram portul HDMI prin care pozele pot fi trimise catre televizoarele LCD si in special catre cele ale companiei, Bravia.

Cu toate ca Sony este pe domeniul DSLR de aproximativ un an, aceasta nu inseamna ca oferta de obiective este redusa. Din contra, portofoliul Sony in ceea ce priveste obiectivele DSLR este unul stufos. Odata cu lansarea lui Alpha 700, compania a mai prezentat doua obiective, ridicand astfel numarul total la 23, iar in curand este asteptat si cel de-al 24-lea.