MEDIAFAX : SIVECO Romania aniverseaza 20 de ani de performanta in IT-ul romanesc

SIVECO Romania implineste 20 de ani de existenta pe piata IT-ului romanesc, perioada in care a construit alaturi de clienti si parteneri proiecte mari, care au contribuit asupra progresului comunitatilor si natiunilor si au vorbit la superlativ despre IT-ul romanesc in lume.
In 20 de ani, compania a realizat proiecte care, prin amploarea lor, au schimbat mentalitati si au pus destine umane pe un drum mai bun, prin proiecte de e-learning, e-agriculture, e-health, e-customs etc: de la copii carora le-a deschis drumul spre un proces de invatare eficient si interactiv si profesori carora le-a usurat munca de predare, pana la fermieri carora le-a simplificat accesul la prosperitate sau la sisteme de sanatate pe care le-a ordonat cu ajutorul tehnologiei.
"De-a lungul celor 20 de ani, ne-am concentrat cu consecventa pe initierea si derularea unor proiecte a caror anvergura si complexitate i-a intimidat pe multi. Ne-am asumat sa facem lucruri grele fara sa ne uitam prea des in urma. Astazi, avand experienta celor 20 de ani, putem spune ca demersul nostru este sinonim cu progresul. Realizam ca ceea ce am construit cu seriozitate si responsabilitate nu se numeau doar proiecte publice integrate de IT, ci solutii pentru progresul comunitatilor si al natiunilor", a declarat presedintele si directorul general al SIVECO Romania, Irina Socol.
Printre proiectele de referinta ale SIVECO Romania se afla Sistemul Informatizat pentru Asigurarile de Sanatate, sistemul IT pentru Agentia de Plati si Interventii in Agricultura, Sistemul Educational Informatizat, sistemul IT pentru Administratia Vamala din Romania, Turcia si Macedonia.
Compania dezvolta proiecte in Maroc, Azerbaijan, Kazahstan, Moldova, Cipru, Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Turkmenistan, Serbia etc.
SIVECO Romania este singura firma romaneasca care furnizeaza software pentru 20 de organizatii importante ale Uniunii Europene, avand contracte multianuale incheiate cu Oficiul pentru Publicatii al Uniunii Europene, Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei, Agentia Executiva pentru Sanatate si Consumatori, Directia Generala de Sanatate si Consumatori, Eurostat - Institutul de Statistica al Uniunii Europene, Oficiul de cooperare EuropeAid.
Compania s-a implicat constant in actiuni dedicate comunitatii. Astfel, icepand din 2008, SIVECO Romania este singura firma locala din IT care evalueaza si raporteaza anual politica sociala si de mediu prin raportul de responsabilitate sociala.
SIVECO Romania are peste 1.400 de clienti in tari de pe trei continente, 1.300 de angajati si o cifra de afaceri consolidata de 68 milioane euro, la nivelul anului 2011.
Compania are birouri in Kazahstan, Emiratele Arabe Unite si la Comisia Europeana.
Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. si managementul companiei.

"Suntem extrem de recunoscatori clientilor nostri pentru oportunitatea de a intreprinde proiecte cu adevarat importante. Adresam gratitudinea noastra partenerilor pentru provocarile impartasite. Nu in ultimul rand, le multumesc specialistilor din echipa SIVECO care au castigat un loc de frunte pentru Romania in IT-ul mondial, prin profesionalismul si abnegatia cu care au inteles sa faca din orice proiect o cauza castigate", a afirmat Socol.
SIVECO Romania este cel mai mare jucator local pe piata aplicatiilor software si unul din integratorii IT de succes din Europa Centrala si de Est.
Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.
SIVECO Romania furnizeaza solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture si eCustoms, pentru piata nationala si internationala.
Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
De-a lungul celor 20 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 150 de premii interne si internationale.
SIVECO Romania este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele cinci companii de audit din lume.
Compania a dezvoltat parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume, precum Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.
SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC) si internationale (European Association for Information Technology - EITA, Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Initiative).