Sistemele de operare sunt în mod inerent nesigure si vor ramâne asa si în viitor, atât timp cât natura unui sistem mosteneste nevoia de a rula aplicatii nesemnate, a declarat Eugene Kaspersky, CEO al companiei producatoare de solutii de securitate Kaspersky, potrivit informatiilor itnews.com, citat de NewsIn.
„Adevarul este ca multe sisteme de operare - Windows, Linux, Mac - sunt nesigure chiar din stadiul de proiectare. Multi oameni spun ca sistemele Mac sunt sigure, ca nu exista virusi pentru Mac. Nimic mai neadevarat, sunt virusi pentru Mac. Daca în viitor cybercriminalii vor acorda o mai mare atentie pentru sistemele de operare Mac, utilizatorii acestora vor fi foarte ocupati“, a spus Kaspersky.
În opinia celor de la Kaspersky, un sistem sigur de operare se blocheaza si respinge cererile de rulare a unor aplicatii nesemnate. Acesta este motivul principal pentru care este imposibil ca sistemele de operare sa fie protejate complet. „Daca sunt 200 de oameni într-o camera, cât de multi au de gând sa cumpere sisteme sigure de operare, cu set limitat de aplicatii, doar ca sa rezolve problema sigurantei? Raspunsul este de unu pâna la trei la suta din persoanele respective“, a mai spus Kaspersky.