Dinspre ce ograda putea veni stirea prevestind un senzor de 8.4 megapixeli pentru telefoanele mobile, daca nu de la Samsung? Compania a anuntat un senzor CMOS, nu CCD, de mici dimensiuni ce reprezinta un record in domeniul miniaturizarii. Chiar si asa, calitatea nu va avea de suferit datorita utilizarii unor noi tehnologii care permite obtinerea unui zgomot in imagine redus chiar si la dimensiuni mici ale senzorului. Un alt atu importat ar fi consumul de energie mult redus comparat cu cel al suratelor CCD. Cel putin asa sustine Samsung.

Noii senzori ai caror pixeli vor avea dimensiunea de 1.4 micrometri vor intra in productie de masa in a doua jumatate a anului in curs. Ca o comparatie; dimensiunea unui pixel al senzorilor camerelor DSLR se invarte in jurul a 6-8 micrometri. Ramane de vazut daca Samsung va avea dreptate in ceea ce priveste reducerea zgomotului din imagine.

Daca Samsung va oferi un senzor de calitate ridicata este posibil ca peste un an telefoanele mobile motorizate de noua tehnologie CMOS sa concureze direct cu aparatele foto ultra-compacte. Sony Ericsson cu a sa serie K de telefoane mobile deja creeaza concurenta pe domeniul aparatelor mai sus amintite.