Samsung a lansat cel mai performant harddisk de 2.5" din domeniu. SpinPoint MP1 dispune de o capacitate de 200 GB accesibili pe interfata SATA2 a carei viteza maxima teoretica ajunge la 3 Gbps. Performanta ridicata de care vorbeste Samsung este data de cele 7200 de rotatii pe minut ale drive-ului si de buffer-ul de 16 MB.

MP1 este adresat segmentului Enterprise / Server / Workstation si nu notebook-urilor, chiar daca are dimensiunea de 2.5". Dispune de tehnologie NCQ (Native Command Queuing) si este optimizat pentru lucrul in matrici RAID. Capacitatea de stocare ridicata a fost obtinuta prin utilizarea tehnologiei de stocare perpendiculare.

Concomitent, Samsung a lansat si un model mainstream, MP5, o versiune mai redusa a puternicului MP1. Acesta este oferit la o capacitate maxima de 160 GB si dispune de interfata SATA 1 (150 MB/s maxim).

Remarcabil la cele doua modele nu sunt doar capacitatile in sine de 160 GB si 200 GB, ci faptul ca aceastea sunt oferite pe un singur disc magnetic, in conditiile in care concurentii ofera un maxim de 100 GB per platan. Modele vor intra in productie de masa din luna mai, insa nu au fost specificate si preturile acestora.