Nici nu s-a ajuns la un nivel ridicat de raspandire a noilor tehnologii de stocare HD-DVD si Blu-ray si standardele de criptare impotriva copierii ilegale a filmelor high definition stocate pe aceste medii au fost complet sparte. Toate acestea dupa ce, in urma cu cateva luni, s-au gasit modalitati de copiere al continutului video stocat pe fiecare tip de mediu optic in parte. Primele modalitati erau oarecum greoaie, fiecare film avand propria cheie de criptare care trebuia aflata pentru ca materialul stocat sa poata fi copiat.

Chiar daca la cele doua standarde de criptare producatorii au lucrat intens, HD-DVD a fost spart de o singura persoana, iar aceasta a avut nevoie doar de ajutorul unui al doilea hacker pentru a decripta si formatul Blu-ray. Recent insa, ambele standarde au fost decriptate complet de alt hacker care a gasit o cheie generala dupa care atat HD-DVD, cat si Blu-ray isi codifica informatia.

Dupa cum se stie, cele doua standarde de stocare sunt inlocuitoarele DVD-ului a carui capacitate este prea mica pentru filmele de inalta definitie cu rezolutii care ajung la 1920x1080 pixeli (1080p). Ambele au de partea lor diferite companii cu renume in industria IT si, desi s-a incercat la un moment dat sa se unifice, discutiile nu s-au finalizat cu un rezultat satisfacator pentru cele doua grupuri de sustinatoare.