Samsung a anuntat lansarea in curand a primului notebook dotat cu harddisk hybrid. Termenul nu trebuie sa va duca cu gandul spre o alimentare mai speciala, ca in cazul masinilor hybride, ci este vorba despre o noua tehnologie de marire a vitezei de lucru a harddisk-urilor.

In urma cu cateva saptamani Samsung anunta o noua linie de harddisk-uri care incorporeaza pe langa platanele magnetice si memorie Flash care ajuta la stocarea informatiilor cele mai des utilizate de calculator. Acestea sunt de fapt harddisk-urile hybride. Avand un timp de raspuns mult mai mic si un consum energetic mult redus, memoriile Flash se imbina perfect cu nevoile unui notebook, dar au neajunsul unor preturi ridicate. Prin incorporarea pe modelul de harddisk MH80 a 128 sau 256 MB, Samsung repara intr-o oarecare masura problema HDD-urilor fara cresterea excesiva a pretului final al notebook-ului.

Samsung R55 contine pe langa un harddisk de 80GB cu 256 MB memorie Flash si urmatoarele componente: Intel Core 2 Duo T5600, NVIDIA GeForce Go 7400 si un ecran de 15.4". Asa dupa cum declara Samsung, utilizarea harddisk-urilor hybride ar aduce urmatoarele avantaje. In primul rand creste durata de functionare a notebook-ului pe acumulator cu 10%. Va scadea timpul de incarcare al sistemului de operare cu 30% datorita cresterii ratei de citire cu 71% si a celei de scriere cu 26%.