Intr-o perioada cand peste tot se discuta de High Definiton, porturi de mare viteza HDMI sau DVI, protocoale HDCP, iar lista poate continua, Samsung decide sa mai introduca o metoda de conectare a monitoarelor la calcualtor. Astfel, compania coreeana va prezenta in martie la CeBIT un monitor LCD a carui conectare se va face pe un port USB. Principalul scop al modelului de 19", SyncMaster 940UX, este de a facilita adaugarea mai multor monitoare la sistem cand situatia o cere, iar placa grafica se dovedeste a fi insuficienta.

Din pacate, monitorul nu poate fi folosit fara drivere si astfel se face imposibila utilizarea sa la instalarea sistemului de operare sau la configurarea optiunilor din BIOS. Dupa instalarea driverelor, in Device Manager va aparea o placa grafica virtuala si monitorul ca periferic removeable. Tehnologia permite instalarea a maximum trei placi grafice virtuale care vor gestiona un numar de sase monitoare 940UX.

Marea problema o reprezinta gestionarea practica a placilor grafice virtuale. Cel mai probabil ca responsabil va fi procesorul sistemului care se stie ca nu se descurca remarcabil cu calcule in virgula mobila, calcule ce stau la baza graficii 3D. Pretul unui astfel de echipament se situeaza in jurul a 430 de Euro si va fi disponibil din luna mai a acestui an.