Adobe a anuntat lansarea in decursul lunii aprilie a unei noi versiuni Photoshop. De data aceasta vor exista doua versiuni in loc de una. CS3, caci asa este denumit, va fi oferit in varianta Standard si cea Extended. Prima este continuarea programului cu care utilizatorii sunt obisnuiti, in timp ce Extended dispune de module noi care ii permit sa lucreze in 3D, cu fisiere video, precum si cu animatii. Se adreseaza astfel unui nivel mai avansat, dupa cum declara producatorul din zona industriala.

Noile versiuni vor fi adresate ambelor platforme hardware pe care Adobe s-a facut remarcata. CS3 va suporta atat procesoare Intel Core cat si cele Power PC putand fi astfel folosit si pe versiunile mai vechi ale computerelor MAC de la Apple. Evident ca CS3 va rula atat pe Windows XP cat si Vista.

Deborah Whitman, vicepresedinte al departamentului de productie al sectiunii imaginii digitale din cadrul Adobe, este de parere ca Photoshop se va reinventa anul acesta. Din declaratii reiese ca CS3 se adreseaza acum mai multor categorii de utilizatori de la nivel industrial pana la fotograful amator caruia ii sunt puse la dispozitie unelte avansate de prelucrare a imaginilor digitale in format RAW.