Gandul.info: AMELIA EARHART, omagiata de GOOGLE printr-un logo special
AMELIA EARHART, pionier in aviatie si militanta pentru drepturile femeilor, este omagiata de GOOGLE printr-un logo special, sub forma unui avion. AMELIA EARHART s-a nascut pe 24 IULIE 1897 in Kansas, SUA.
Fiica unui jurist cazut in patimile alcoolului, AMELIA EARHART si-a petrecut copilaria in casa bunicilor. Femeia omagiata de GOOGLE se comporta diferit fata de celelalte fete de varsta ei, placandu-i sa se catere in copaci si sa vaneze diverse animale mici cu arma. AMELIA EARHART a imceput sa studieze medicina, dar a renuntat dupa numai un an.
In 1920, AMELIA EARHART a zburat pentru prima data cu avionul, unul asemanator celui reprezentat de GOOGLE in logo-ul special prin care o omagiaza pe aviatoarea americana.
AMELIA EARHART era hotarata sa devina pilot, insa costul orelor de zbor era prea mare, in jurul a 1.000 de dolari, motiv pentru care parintii ei au refuzat sa o finanteze. Pana la urma, AMELIA EARHART a primit ajutorul aviatoarei Neta Snook, care a invatat-o sa piloteze.
Desi a lucrat ca invatatoare, pasiunea AMELIEI EARHART a ramas pilotajul. In 17-18 iunie 1928,AMELIA EARHART devine prima femeie care traverseaza Oceanul Atlantic la bordul unui avion, motiv pentru care este desemnata femeia anului in SUA si devine un idol al miscarii feministe. De altfel, in toate interviurile sale, AMELIA EARHART subliniaza ca femeile nu sunt cu nimic mai prejos decat barbatii.
In 1929, aviatoarea omagiata de GOOGLE infiinteaza "Ninety Ninties", un club al pilotilor feminini, iar in 1931 se casatoreste, avand insa ceva rezerve, deoarece se temea ca familia i-ar putea limita timpul de a zbura cu avionul.
In anul 1932, AMELIA EARHART traverseaza singura Oceanul Atlantic, insa din cauza conditiilor meteo nu reuseste sa ajunga pana la Paris, ci aterizeaza in Irlanda de Nord.
Pentru meritele sale in domeniul pilotajului si aviatiei, AMELIA EARHART a fost distinsa de presedintele american Herbert C. Hoover cu medalia "National Geographic Society". Femeia omagiata de GOOGLE a continuat zborurile, traversand inclusiv Pacificul.
Ultimul sau zbor a avut loc in 1937, putin dupa implinirea varstei de 40 de ani. AMELIA EARHART a incercat sa faca inconjurul Pamantului la Ecuator, a parcurs trei sferturi din drumul planificat, insa avionul ei a disparut in Noua Guinee. Trupul AMELIEI EARHART nu a fost niciodata gasit.
In logo-ul GOOGLE, care marcheaza 115 ani de la nasterea sa, AMELIA EARHART este reprezentata in timp ce urca intr-un avion, echipata in costum de pilot, iar avionul are scris pe aripi literele G, G, L, E, de la GOOGLE.
GOOGLE a omagiat in trecut multe personalitati ori date marcante din istoria omenirii sau a pregatit utilizatorilor diverse "surprize" in momentul in care efectuau o anumita cautare pe GOOGLE.