Google planifica sa imbunatateasca accesul la Gmail prin telefonul mobil cu ajutorul unei aplicatii care sporeste performanta si interfata pe dispozitivele mobile. Google a lansat o noua aplicatie pentru dispozitivele mobile cu Java, aplicatie ce functioneaza ca un client pentru Gmail si care permite utilizatorilor sa citeasca, sa compuna, sa stearga, sa caute, sa trimita si sa primeasca mesaje e-mail.
De cateva luni, utilizatorii au putut intra in conturile Gmail de pe browsere mobile, insa oficialii Google declara ca aceasta noua aplicatie ofera acces mai rapid la mesaje si are o interfata cu mai multe optiuni.
Actiunea se numara printre cele mai recente initiate de un important provider de servicii on line, in incercarea de a spori oferta pentru dispozitive mobile, acestea fiind considerate viitorul internetului. Aducand imbunatatiri tehnologiei telefonice si accesului de date pentru mobile, companii de genul lui Google incearca sa actioneze rapid pentru ca serviciile lor de tip desktop sa se bucure de popularitate si pe telefoane mobile.
Folosind aplicatia pentru Gmail, utilizatorii vor putea deschide fotografiile si documentele atasate intr-un format compatibil cu display-ul telefonului mobil. Trebuie precizat faptul ca toate actiunile executate in cadrul aplicatiei pentru mobil sunt sincronizate cu serverul.
Spre deosebire de versiunea Gmail pentru PC, noua aplicatie nu afiseaza si mesajele publicitare si nu este integrata serviciului chat Google Talk. Deocamdata produsul este disponibil in limba engleza pentru piata din Statele Unite, dar va fi lansata in curand si in strainatate. Pentru a descarca aplicatia gratuita de pe un browser mobil nu trebuie decat sa accesati pagina Google pentru mobil.