Acum, intr-o perioada cand NVIDIA isi tot lanseaza produse din generatia GeForce 8, compania mai are timp sa arunce pe piata un card grafic din generatia precedenta. Cu un pret tinta de 50$, GeForce 7200, este cea mai ieftina placa video de pe piata, dar si cu performante pe masura.

NVIDIA declara ca solutia lor este de doua ori mai rapida decat orice alt chip grafic integrat pe placile de baza, si poate fi folosita fara probleme in interfata grafica Aero a Windows Vista. Cele doua conducte de randare ale nucleului si viteza de tact de 450 MHz a acestuia, ar trebui sa fie suficiente pentru ultimul sistem de operare de la Microsoft.

NVIDIA recomanda integratorilor chip-ului 7200 GS, folosirea memoriilor DDR2, de 128 MB si 256 MB, cu frecventa de 800 MHz datorita interfetei pe 64 de biti.

Nucleul grafic este practic un G72, adica cel folosit pe modelele gamei GeForce 7300. Deci, este unul compatibil DirectX 9, dotat cu Shader Model 3.0, dar si HDR. Functiile acestea, desi sunt prezente, nu vor putea fi practic utilizate vreodata datorita puterii mici de procesare a nucleului.