In Japonia, tara de origine a consolelor de jocuri, o piata avida dupa jocuri electronice, Nintendo face legea in fata Sony. In iunie, Nintendo Wii s-a comercializat de 6 ori mai mult decat concurentul direct Sony Playstation3 si de peste 15 ori mai mult decat XboX 360 al Microsoft.

Initial, se credea ca piata nipona de console va fi dominata de PS3 datorita traditiei producatorului in aceasta tara, insa Wii s-a impus. Inca o data, sistemul ingenios de control al miscarii in jocurile consolei Wii s-a impus in fata graficii de ultima generatie a celorlalte doua concurente.

Astfel, doar in luna iunie, in Japonia s-au vandut aproximativ 270.000 de console Wii, putin peste 41.000 de modele PS3 si aproape 18.000 de reprezentante ale Microsoft. Diferenta dintre numarul de unitati vandute este in continua crestere. In mai, numarul de console Wii vandute a fost de 5 ori mai mare decat al celor PS3, iar in aprilie ratia a fost de 4:1.

Reclama facuta de Wii afecteaza pozitiv si piata de console portabile, unde Nintendo DS de asemenea surclaseaza concurentul direct, Sony Playstation Portable.

www.dailytech.com