Nintendo, aflata mult timp in conul de umbra al Sony cu ale sale console PlayStation, a reusit in mai putin de un an sa devina una dintre marcile de console de jocuri cele mai cautate de pe piata. Gratie Wii, Nintendo a reusit sa intreaca la vanzari mult mai performantele PlayStation 3 de la Sony si Xbox 360 a Microsoft. Totul, gratie ingeniosului mod de interactiune cu entitatea din joc, prin miscarile fizice ale gamepad-urilor.

Odata ce s-au linistit apele si frenezia creeata de lansarea Wii, Nintendo isi prezinta planurile de viitor in ceea ce priveste noua consola. Astfel, compania doreste sa comercializeze in total cel putin 35 de milioane de unitati doar in Statele Unite. Dupa calculele interne ale Nintendo, se pare ca tinta ar putea fi atinsa pana in 2011, adica dupa aproximativ cinci ani de prezenta pe piata.

Oficialii companiei au declarat ca in urma cu un an nici macar ei nu credeau ca Wii va atrage asa de mult publicul, ceea ce i-a facut sa isi reevalueze tintele de vanzari.

Daca vor reusi sa depaseasca cele 35 de milioane de unitati propuse, este posibil ca la nivel mondial sa intreaca vanzarile totale ale Playstation 2 de 110 milioane, valoare record in domeniu.