Arenait.ro informeaza: Google isi doreste un smartphone propriu (by Gabriel)
Desi poate este greu de crezut, dar au aparut foarte multe informatii pe aceasta tema. Google, marele gigant, isi doreste un telefon propriu, si nu ne referim la Nexus.
Stim foarte bine de colaborarile cu LG, Samsung, Huawei sau HTC pentru diferitele telefoane si tablete sub brandul Nexus. Desi acele telefoane erau si sunt cunoscute drept ale comapaniei Google, acestea nu sunt produse de ei.
Se pare ca Google vrea sa aiba mai mult control asupra sistemului lor de operare, cel putin asta putem intelege. Sau poate vor sa fie mai independenti. Cert este ca Google ar putea lansa pana la sfarsitul anului un telefon propriu. Asta inseamna ca acestia il vor desena si construi de la zero, urmand ca o fabrica oarecare sa il produca.
Daca s-ar intampla acest lucru, inseamna ca vor imprumuta din politica Apple. Adica un telefon unic, cu OS la zi in permanenta, fara nici o urma de personalizare din partea altora, care va avea parte de anumite exclusivitati. Nu stim daca se va renunta la seria Nexus sau se va construi ceva nou. Asteptam si aflam.