Gmail, serviciul de posta electronica gratuita al celor de la Google, a fost deschis tuturor celor interesati de folosirea sa. Timp de aproape doi ani trecuti de la lansare si pana acum, creearea unui cont pe domeniul Gmail era posibila doar pe baza unei invitatii primita de la un alt utilizator deja inscris in sistem. La inceput, invitatiile acordate unui utilizator al serviciilor Gmail erau putine, in functie de cat de des era utilizat contul, iar posesorii unei astfel de casute electronice puteau fi considerati privilegiati. In ultimul timp, aproape fiecare utilizator avea la dispozitie deja 99 de invitatii care le putea acorda oricarei persoane dorea.

Gmail s-a facut remarcat datorita spatiului de stocare foarte mare oferit inca de la lansare, 1 GB, in conditiile in care principalii concurenti, nu depaseau 100MB. De exemplu, la Hotmail, existau conturi cu un maxim de 4 MB. Spatiul alocat conturilor de posta Gmail este in continua crestere, in momentul de fata a ajuns la 2816 MB, la momentul redactarii articolului. Puteti vedea in timp real cum creste spatiul de stocare al conturilor Gmail prin apelarea adresei www.gmail.com.

Interesant este ca, desi la 1 aprilie se implinesc trei ani de la lansare, serviciul Gmail se afla inca in stadiul Beta, adica in perioada de testare cand facilitatile oferite nu sunt garantate 100%. Chiar si asa, probleme majore de la aparitie nu au existat, iar cele care s-au ivit au fost minore si intr-un numar redus.