LG Electronics, un producator cam fara renume la noi in tara pe domeniul notebook-urilor, a lansat un computer portabil deosebit, "Vista Ready" cum se vorbeste in bransa. Asa cum in ultimul timp LG mizeaza pe stil la dezvoltarea produselor sale, cum ar fi telefoanele Shine sau Prada, nici echipamentul de fata nu face exceptie.

La aspect, Z1 (caci acesta este numele sau), pare ca isi gaseste locul langa un posesor al unui telefon LG Chocolate. Al doilea aspect care iese in fata il reprezinta al doilea ecran LCD (2.5"). Acesta este dispus pe capacul portabilului si beneficiaza de functia Slideshow din Windows Vista. Astfel, pe acest al doilea LCD, se poate pune ca screensaver un director cu poze ce se schimba la un anumit interval de timp.

Asemanarea cu telefonul LG Chocolate nu tine doar de aspectul negru lucios al carcasei ci si de prezenta langa LCD-ul suplimentar a unor butoane sensibile la atingere. Tehnic vorbind, LG a creat un adevarat portabil cu doar 1.86 kg greutate, corespunzatoare unor dimensiuni dictate de ecranul de 12.1" in diagonala. La interior se regasesc un procesor Intel Core 2 Duo de 1.83 GHz, 1 GB de memorie, 120 GB pe harddisk si o placa grafica ATI Radeon X1350 cu 512 MB proprii.

Momentan un pret nu se cunoaste, dar va fi destul de piperat, deoarece vorbim totusi de un ultra-portabil super-dotat.