Cand Internetul a devenit un instrument la indemana tuturor, oamenii din toate colturile lumii au inceput sa intre in contact direct, iar comunicarea dintre ei nu a mai avut nici limite, nici reguli. Ideea de a putea intra in legatura cu alte persoane din intreaga lume a fost imbratisata de milioane de utilizatori ai Internetului. In mod inevitabil, cei care s-au "intalnit" online au inceput sa corespondeze, si nu de putine ori s-a intamplat sa se formeze relatii frumoase, care au avut la baza intalnirile virtuale. Astfel a inceput epoca moderna a intalnirilor, cu situatii care nu s-ar putea intampla niciodata in lumea reala.
Site-urile matrimoniale au fost unele dintre primele servicii "sociale" aparute pe Internet. Insa, la fel ca si in cazul serviciilor matrimoniale care isi faceau publicitate in reviste sau ca cele "reale", unde doritorii puteau intra intr-un birou si se puteau inregistra, problema cea mai mare pentru serviciile matrimonialele online a fost identificarea segmentului de populatie carora li se adresau (vaduvi, persoane in varsta, etc).
Aceasta situatie si-a gasit curand rezolvarea, caci s-au creat astfel de servicii pentru mai toate categoriile sociale, etnice, profesionale si chiar si pentru persoanele casatorite. Un studiu a aratat ca in noul mileniu, 12% dintre utilizatorii acestor servicii de "intalniri" sunt deja casatoriti. Si cum pentru cei care isi doresc o relatie stabila nu este nimic mai frustrant sau dezamagitor decat sa descopere ca persoanele care le starnesc interesul sunt deja "luate", acest tip de site matrimonial a scos factorul "relatie stabila" din ecuatia intalnirilor. In acelasi timp, s-a creat o zona de interes pentru cei care nu au nici o problema in a-si insela partenerul, oferindu-le acestora posibilitatea de a se "juca" fara probleme in afara casei.