IAB este in faza finala de stabilire a unui set de standarde valabile pentru bannerele de tip video, care vor exploda pe Internet in urmatorii ani, ca urmare a maririi capacitatilor de banda ale Internetului in general. Acest set de standarde vine in completarea celorlalte standarde impuse de-a lungul anilor de catre IAB si pe care mai devreme sau mai tarziu site-ownerii si advertiserii le accepta in activitatea curenta.

Incepand de la stabilirea unui nume generic, si anume "Broadband Video Commercial", IAB defineste, prin Comitetul sau specializat, un set de recomandari ce au in vedere contrabalansarea aspectelor deranjante ale reclamelor video pe Internet. Recomandarile privesc in primul rand, dar nu se limiteaza la site-urile care ofera continut de tip streaming (video, jocuri online, activitati interactive), site-uri pe care reclamele video isi facusera deja aparitia.

Comitetul este format din reprezentanti marcanti ai publicitatii online de peste Ocean, printre ei numarandu-se George Stewart de la Yahoo!Music, Tom Bosco de la AOL Media Networks, precum si un mare numar de reprezentanti ai unor site-uri mari precum Weather.com, Verizon.com, Forbes.com, CNET, CNN sau Discovery.com.

De la dimensiuni minime (300x225) pana la posibilitatile minime de control ale userului, acest set de norme este asteptat sa fie definitivat si sa intre in vigoare incepand cu jumatatea acestui an.