Dupa ce saptamana aceasta va anuntam despre reusita Hitachi de a lansa primul harddisk a carui capacitate ajunge la un terabyte, astazi a venit randul unei vesti negative referitoare la companie. In incercarea de a reduce pierderile Hitachi va face restructurari in 2007.

Vizata este fabrica din Guadalajara - Mexic, in care lucreaza 4500 de persoane si care reprezinta 11% din productia de harddisk-uri a Hitachi. Prin aceasta mutare compania spera sa faca o economie de 300 milioane de dolari in urmatorii 5 ani.

Strategia adoptata de Hitachi este una agresiva in ceea ce priveste politica interna: scaderea preturilor produselor pentru a se mentine la nivelul pietei si reducerea personalului.

Hiroaki Nakanishi, CEO al departamentului de stocare al companiei, a declarat recent ca: "Va fi o lupta impotriva scaderii preturilor, dar vom promova agresiv noi produse si vom reduce costurile pentru a obtine profit".

Hitachi a devenit unul dintre principalii jucatori pe domeniul stocarii magnetice dupa ce a cumparat de la IBM in 2002 toata divizia producatoare de harddisk-uri.

IBM a realizat in ultimii ani mutari destul de importante care a socat pe toata lumea. Primul a fost renuntarea la productia de harddisk-uri, iar cea de-a doua la vanzarea diviziei de notenook-uri si desktop-uri catre Lenovo. Sa fie oare in viziunea IBM doua domenii perdante unde nu au mai vrut sa lupte cu concurenta si scaderea agresiva a preturilor?

(www.theregister.co.uk)