Faza grea prin care AMD trece in ultimul timp pare ca nu mai ia sfarsit pentru companie. Dupa semi-esecul inregistrat de ATI Radeon HD 2900XT, care nu a reusit sa depaseasca in performanta varful de lance al NVIDIA, acelasi model nu isi indeplineste sarcinile care ar trebui.

Astfel, aproape paradoxal, singurele placi ale familiei R600 de pe piata nu pot decoda material video HD, desi in denumirea lor apar aceste initiale. Din ultimele teste se pare ca, desi se activeaza optiunile de decodare prin placa video a secventelor HD, ATI Radeon HD 2900XT refuza sa preia sarcinile si tine in continuare procesorul sistemului la acelasi nivel de ocupare ca si cum decomprimarea ar fi facuta de el.

Este foarte posibil ca problema sa fie de natura software si sa fie rezolvabila prin lansarea unei versiuni de drivere corespunzatoare, insa pana atunci placile R600 nu functioneaza asa cum ar trebui. Cei care au descoperit anomalia sunt redactori de la publicatii din domeniu. Ciudat este insa ca pana acum, desi au trecut cateva saptamani de la lansare, nimeni nu a vorbit despre acest aspect.