In urma cu doua saptamani va anuntam de un proiect intern al Google care viza fabricarea unui telefon mobil, informatii facute publice de Isabel Aguilera, membra a grupului de conducere a companiei din zona Spaniei si Portugaliei. Google a revenit in schimb cu un comunicat anuntand ca au fost doar zvonuri si ca un astfel de proiect nu se afla in desfasurare in cadrul vreunui departament.

Lasand la o parte cele declarate de Google si infirmate ulterior, compania a inceput totusi drumul pe domeniul telefoniei mobile printr-o colaborare cu LG. Cea din urma isi va dota telefoanele cu cele mai cunoscute servicii Google: Maps, Search, Gmail si Blogger. Roadele muncii lor se vor concretiza anul acesta in Europa, Asia si America de Nord.

Paul Bae, vicepresedinte al echipei de planificare a produselor al LG a declarat: "Echipamentele mobile LG, ajutate de Google, vor oferi utilizatorilor acces rapid la serviciile de Internet preferate chiar si fara un PC si le va fi usor sa stea conectati chiar si in timp ce se deplaseaza".