REALITATEA.NET informeaza: Compania Google, solidara cu Wikipedia. CUM VA PROTESTA MIERCURI

Mai multe site-uri de internet protesteaza miercuri impotriva unui proiect de lege controversat impotriva pirateriei.
Un proiect de lege american impotriva pirateriei, SOPA (Stop Online Piracy Act), i-a facut pe reprezentantii celor mai mari companii americane de internet din lume sa ia in calcul o forma extrema de protest: suspendare serviciilor pe care le ofera. Printre aceste companii se numara Facebook, Twitter, Google, Amazon, eBay, FourSquare, Mozilla, PayPal, Wikimedia si Google.
Wikipedia in engleza SE INCHIDE miercuri, 18 ianuarie. VEZI de ce
Organizatia Wikimedia a anuntat deja ca rditia in limba engleza a enciclopediei online Wikipedia se va inchide miercuri, 18 ianuarie, pentru 24 de ore, iar reprezentantii Google au anuntat ca vor protesta si ei. Nu vor suspendea functionarea motorului de cautare, ci vor folosi posta pe prima pagina a acestuia un link catre un site cu mai multe informatii despre controversatul proiect SOPA.
Si site-ul de news sharing Reddit se va inchide pe 18 ianuarie pentru 12 de ore, in semn de protest fata de SOPA.
Unul dintre cele mai vizitate site-uri din lume se inchide pe 18 ianuarie
SOPA prevede ca detinatorii de copyright vor putea inchide website-uri care le-au preluat continut, fara sa aiba nevoie procese sau de hotarari judecatoresti. De asemenea, motoarele de cautare ar putea fi determinate sa de-indexeze anumite site-uri, iar site-urile de plati online ar putea fi obligate sa anuleze anumite tranzactii. In schimb, gigantii din industria de film si din cea muzicala sustin intens acest proiect de lege.