REALITATEA.NET informeaza: GOOGLE DOODLE in onoarea creatorului artei ORIGAMI

Google a creat un logo special pentru a sarbatori 101 ani de la nasterea japonezului Akira Yoshizawa, considerat parintele artei origami.
Origami este arta impaturirii hartiei, iar japonezul Akira Yoshizawa este considerat parintele ei. Motorul de cautare Google sarbatoreste, miercuri, 101 de ani de la nasterea sa, printr-un Google Doodle special.
Akira Yoshizawa s-a nascut pe 14 martie 1911 in Kaminokawa, Japonia si a ridicat origami de la nivelul de obicei la cel de arta. Artistul nipon, care a murit in anul 2005, este considerat a fi cel mai influent si mai prolific artist japonez de origami al secolului XX.
Google celebreaza 101 de ani de la nasterea sa printr-un Google Doodle in care literele motorului de cautare par a fi alcatuite din hartie impaturite. Pe ele stau asezati patru fluturi frumos colorati.
Akira Yoshizawa a inventat mai multe tehnici de pliere a hartiei, printre care cea umeda. Aceasta implica umezirea hartiei inainte ca ea sa fie indoita, ceea ce duce la un aspect mult mai reliefat.
Potrivit unei estimari pe care Akira Yoshizawa insusi a facut-o in 1989, de-a lungul vietii a creat peste 50.000 de origami. Etimologic, cuvantul origami, de origine japoneza, este format din oru care are sensul de "a indoi" și kami cu sensul de "hartie", deci "hartie indoita". Numele de origami a fost adoptat in anul 1880.