La fel cum s-a intamplat si cu iPhone de la Apple asa se intampla si cu Gphone de la Google. Se pleaca initial de la niste speculatii, mici idei care au totusi o baza de adevar, se scriu numeroase articole de-a lungul multor luni privind un posibil produs, apar unele poze mai mult sau mai putin apropiate de real, dupa care urmeaza si confirmarea. Asadar, Google recunoaste ca are in dezvoltare in telefon mobil la luni bune dupa ce primele zvonuri au circulat pe Internet, situatie similara cu iPhone-ul de la Apple. A fost denumit de speculanti Gphone.

Informatiile vin din partea sefului consiliului directoral Google din Spania si Portugalia, care este de fapt o femeie, Isabel Aguilera. Aceasta a declarat pentru www.noticias.com ca: "O parte din timpul inginerilor nostrii a fost dedicat cercetarii unui telefon mobil care sa satisfaca necesarul de informatie", cel mai probabil referindu-se la accesarea serviciilor Google.

In momentul de fata inginerii lucreaza la stabilirea tipului de comunicatie ideal pentru necesarul viitorului telefon mobil. Daca ar fi sa luam in calcul celelate servicii Google precum Gmail, Docs, Google Talk, care sunt simple si foarte usor de utilizat putem intrevedea un viitor telefon mobil cu o interfata grafica facila, poate un concurent serios pentru iPhone.