REALITATEA.NET informeaza: Eric Schmidt: Google are nevoie de televiziune

Eric Schmidt, presedinte executiv al Google, va sustine, vineri, un discurs la Edinburgh International Television Festival, fiind prima persoana din afara industriei TV care va face acest lucru.
Potrivit unor surse apropiate lui Schmidt, acesta va veni, in discursul sau, cu un mesaj optimist pentru executivii din industria TV prezenti la eveniment: "Google are nevoie de voi", informeaza Media Guardian.
Se estimeaza, de asemenea, ca Schmidt le va spune delegatilor ca Google vrea sa ajute industria TV, pentru un viitor mai bun. Un astfel de discurs ar insemna o schimbare semnificativa din partea Google, care a fost in conflict cu multe companii TV pentru incalcarea drepturilor de autor.
Ar fi surprinzator daca Schmidt nu ar veni cu un discurs impaciuitor, dar apropiatii Google sustin ca este mai mult decat o strategie de moment. In pofida faptului ca Google intentioneaza sa publice online harti care sa cuprinda toate strazile din lume si sa digitalizeze toate cartile, multi specialisti considera ca, de fapt, compania de internet resimte din ce in ce mai mult nevoia unor continuturi.
Chiar daca Google are venituri anuale de circa 30 de miliarde si o cota de 85% pe piata mondiala a motoarelor de cautare, compania are nevoie de continuturi convingatoare si implicit de noi advertiseri.
In discursul sau, Schmidt va pune accent pe faptul ca televiziunile si Google trebuie sa colaboreze, pentru a genera mai multe profituri si pentru a livra mai multe continuturi.