Deja de ceva timp, intre Google si Microsoft a aparut o disputa acerba in ceea ce priveste, in general, ofertarea de servicii IT. Ca sunt online sau doar sub forma de aplicatii, sunt aspecte secundare. Lupta s-a amplificat recent cand Google i-a suflat compania DoubleClick din fata celor de la Microsoft.

Revenind si la subiect; Google a anuntat ca isi va diversifica suita de aplicatii de birou asemanatoare MS Office. Astfel, alaturi de Google Docs (editor text) si Google Spreadsheet (calcul tabelar), compania adauga o aplicatie de creeare de prezentari, similara PowerPoint. Toate cele trei aplicatii sunt oferite exclusiv on-line, un atu pentru utilizatorii care isi desfasoara activitatea in mai multe locatii, facilitate care ofera si securitatea unui spatiu de stocare profesional.

De data aceasta, google schimba placa putin si incearca sa scoata si ceva bani de la utilizatori. Daca pana acum compania nu a taxat in niciun fel utilizatorii diverselor aplicatii ale sale, precum Gmail, Docs, G-Talk etc., viitorul program va fi oferit in doua variante dintre care una comerciala. Alaturi de cea gratuita, Google va oferi una "Premier" pentru 50$ pe an.

Oficialii Google au declarat ca facilitatile aplicatiei, ca de altfel si a celor deja existene, nu concureaza cu suita MS Office, ci vrea sa dezvolte serviciile web pentru nevoile utilizatorilor.