Google il sarbatoreste cu un logo special pe matematicianul Pierre de Fermat
REALITATEA.NET informeaza : Google il sarbatoreste pe Pierre de Fermat cu un logo special
Pierre de Fermat este sarbatorit de Google cu un logo special. Fermat este cunoscut pentru contributiile sale vaste la diferite domenii matematice, precursor al calculului diferential, geometriei analitice si calculului probabilitatilor.
Pierre de Fermat (n. 17 august 1601, Montauban, Franta - d. 12 ianuarie 1665, Castres, Franta) a fost un avocat, functionar public si matematician francez, cunoscut pentru contributiile sale vaste la diferite domenii matematice, precursor al calculului diferential, geometriei analitice si calculului probabilitatilor. Lui Fermat ii este atribuit intr-o masura mai mica calculul modern, in special, pentru munca sa referitoare la tangente si punctele stationare. Fermat este considerat cateodata "parinte" al calculului diferential si al teoriei numerelor. A avut contributii si in geometria analitica si probabilitate.

S-a nascut in orasul Beaumont-de-Lomagne din Occitania. Tatal lui era un bogat negustor de piei. Sub presiunea familiei, Fermat s-a indreptat spre o cariera in administratia civila. In 1631 a fost numit consilier la Departamentul de Solicitari din Toulouse. In 1652 a fost afectat de o forma a ciumei,care bantuia Europa acelor ani. A intretinut o vasta corespondenta cu Digby,Wallis si Marin Mersenne.