Alexander Calder,(n. 22 iulie 1898, Lawnton, Pennsylvania - d. 11 noiembrie 1976, New York), cel mai vestit sculptor din America, este aniversat de google printr-un logo cu totul si cu totul deosebit.
Alexander Calder a fost sculptor si artist american, cunoscut ca fiind promotor al sculpturii cinetice. Google il omagiaza printr-un logo la 113 ani de la nastere.
Alexander Calder a inventat sculptura mobila si sculptura stabila. In plus, Alexander Calder a creat, de asemenea, picturi, litografii, jucarii, tapiserii, bijuterii si obiecte de uz casnic.Calder a fost autorul unor sculpturi monumentale cum ar fi El Sol Rojo, construita cu ocazia Jocurilor Olimpice din 1968 in Mexico City. Sculptura are o inaltime de 20,5 metri. Expozitii permanente a operei sale pot fi vizualizate la Storm Regele Art Center din Mountainville, New York, New York City Whitney Muzeul de Arta american, Galeria Nationala de Arta din Washington DC, precum si Civica Galleria.
A murit in 1976, iar in anul urmator, presedintele Gerald Ford i-a acordat post-mortem Medalia Prezidentiala a Libertatii, cea mai mare onoare acordata in Statele Unite ale Americii.