Zicala "America, tara tuturor posibilitatilor" capata un nou sens. Carl Kruger, senator al New York-ului, propune interzicerea utilizarii in oras a echipamentelor electronice de catre pietonii care intentioneaza sa traverseze strada, asta daca nu vor sa primeasca o amenda de 100$. Principalele echipamente vizate sunt telefoanele mobile care, din cate se pare, sunt un factor care favorizeaza producerea de accidente rutiere in care sunt implicati pietoni. De pe lista produselor interzise fac parte player-ele mp3, consolele portabile de jocuri, precum si celelalte produse electronice care ar putea distrage atentia tracatorilor.

Senatorul isi motiveaza initiativa spunand ca in ultima vreme s-au inmultit cazurile de accidente mortale in care sunt implicati pietoni si ca e de datoria guvernului sa protejeze cetatenii. Din luna septembrie a anului trecut, in districtul Brooklin, trei persoane au fost ucise in timp ce traversau strada datorita atentiei prea mare acordata echipamentelor electroncie pe care acestea le detineau. Legea are toate sansele sa fie adoptata, existand posibilitatea ca pana la sfarsitul actualei saptamanii sa si intre in vigoare.

Spre deosebire de conducatorii de autovehicule care au la dispozitie echipamente hands-free pentru efectuarea convorbirilor telefonice, pentru pietoni aceasta posibilitate se pare ca nu se va lua in calcul, dat fiind ca si ascultarea muzicii a fost pusa pe lista placerilor interzise.