Fortinet - pionierul si totodata liderul in domeniul solutiilor unificate de securitate (UTM=Unified Threat Management) - a anuntat ca si-a unit fortele cu divizia ProCurve Networking de la Hewlett-Packard in vederea securizarii retelelor pentru clientii din intreaga lume. Fortinet este primul partener al Aliantei ProCurve, un program care isi propune sa ofere si solutii de securitate.

Prin acest program Fortinet va furniza echipamente de securitate completa pentru retelele care vor fi implementate de ProCurve, si va juca astfel un rol in strategia Hewlett Packard (HP) de a securiza retelele impotriva amenintarilor interne si externe. Fortinet va beneficia in urma acestei colaborari si de o crestere a imaginii in piata securitatii IT, avand in vedere ca ProCurve este o divizie a HP ce se afla pe locul 2 in lume in domeniul networking-ului.

Flexibilitatea echipamentelor Fortinet permite cuplarea cu Network Immunity Manager, o aplicatie a ProCurve pentru managementul securitatii, care monitorizeaza reteaua pentru atacurile virusilor si permite administratorilor sa configureze politici de securitate, aceasta cuplare conducand in cele din urma la realizarea colaborarii.

DESPRE FORTINET
FORTINET este singurul producator de solutii unificate de securitate care foloseste propria tehnologie de chipuri ASIC pentru a spori vizibil performantele antivirus si a celorlalte functii de securitate.
Gama de produse FortiGate de la Fortinet permite trafic intre 50 Mbps si 70 Gbps, ceea ce acopera toate nevoile pietei. Sistemele FortiGate de securitate multi-threat integreaza 8 functionalitati - Firewall, Antivirus, VPN, IPS, Antispam, Filtrare continut Web, Management de banda, Detectare si blocare atacuri IM/P2P si VoIP.
In Romania, reprezentantul Fortinet este NetSafe Solutions.