Fortinet - pionierul si totodata liderul in domeniul solutiilor unificate de securitate - a anuntat ca a devenit membru al Microsoft Virus Information Alliance (VIA), o comuniune de resurse pentru cei care cauta pe Internet informatii despre ultimele amenintari la adresa tehnologiei Microsoft.

In VIA se regasesc numai lideri din industria securitatii IT, pe care Microsoft se bazeaza in obtinerea de informatii asupra virusilor nou descoperiti. In calitate de partener, echipa de cercetatori a Fortinet va ajuta Microsoft sa remedieze vulnerabilitatile si sa comunice solutiile catre clienti.

VIA furnizeaza practici pentru prevenirea atacurilor malitioase, informatii despre anumite tipuri de virusi, articole how-to (cum sa rezolvi anumite probleme) si link-uri catre alte resurse antivirus, pe pagina sa de web. Tot pe site-ul VIA te poti adresa producatorului antivirusului preferat, pentru informatii tehnice mai detaliate despre virusi sau inlaturarea lor.

"Este datoria companiilor din industria de securitate sa colaboreze pentru a gasi solutii impotriva atacurilor venite din Internet" a spus Richard Stiennon, chief marketing officer in cadrul Fortinet. "Din acest motiv aliante precum Microsoft VIA sunt esentiale pentru toti clientii in cautarea securitatii."

Mark Miller, directorul Centrului de Raspuns asupra Securitatii de la Microsoft a completat: "Securitatea reprezinta o preocupare pentru intreaga industrie si Microsoft continua sa colaboreze cu partenerii in vederea imbunatatirii securitatii pentru toti cei care folosesc computerul.

DESPRE FORTINET
FORTINET este singurul producator de solutii unificate de securitate care foloseste propria tehnologie de chipuri ASIC pentru a spori vizibil performantele antivirus si a celorlalte functii de securitate. Compania a dezvoltat intr-un singur produs 8 functii accelerate de ASIC: Antivirus, VPN, Firewall, IPS, Filtrare de continut web si email, Antispam, Traffic shaping, Detectare si Blocare IM/P2P.
Gama de produse FortiGate de la Fortinet permite trafic intre 50 Mbps si 70 Gbps, ceea ce acopera toate nevoile pietei. Un element de noutate absoluta este politica de preturi. Toate produsele FortiGate sunt comercializate fara restrictii de licenta, licenta acordandu-se per produs, indiferent de numarul de utilizatori, ceea ce face aceste produse si mai accesibile.