Fortinet - pionierul si totodata liderul in domeniul solutiilor unificate de securitate (UTM=Unified Threat Management) - a anuntat ca IDC, cea mai mare companie de cercetari IT din lume, i-a confirmat statutul de lider mondial in sectorul UTM si in 2006, pentru al treilea an consecutiv, in urma veniturilor realizate. In plus, in ultimul trimestru din 2006 s-a inregistrat o crestere mult peste cea prognozata, la sistemele din clasa inalta.

Datele IDC indica pentru anul 2006:

- Fortinet, lider in UTM dupa cifra de afaceri, inaintea SonicWall, Juniper, Cisco
- Fortinet, lider in UTM dupa numarul de unitati vandute, pe toate segmentele de piata - SOHO/SMB, Enterprise, ISP si mari corporatii.
- Fortinet isi mentine pozitia de lider in vestul Europei si Asia Pacific (inclusiv Japonia)

"Fortinet a inregistrat o cerere neobisnuita pentru sistemele hardware FortiGate din clasa inalta, care este confirmata de datele publicate de IDC", a spus Ken Xie, fondator si CEO Fortinet.

IDC defineste sectorul UTM prin produse care integreaza intr-o singura platforma mai multe functionalitati incluzand Firewall, Detectarea si Prevenirea Intruziunii (IDP) si gateway Antivirus. Fortinet a revolutionat acest concept prin sistemele FortiGate de securitate multi-threat, care integreaza 8 functionalitati - Firewall, Antivirus, VPN, IPS, Antispam, Filtrare continut Web, Management de banda, Detectare si blocare atacuri IM/P2P si VoIP.

DESPRE FORTINET
FORTINET este singurul producator de solutii unificate de securitate care foloseste propria tehnologie de chipuri ASIC pentru a spori vizibil performantele antivirus si a celorlalte functii de securitate.
Gama de produse FortiGate de la Fortinet permite trafic intre 50 Mbps si 70 Gbps, ceea ce acopera toate nevoile pietei. Un element de noutate absoluta este politica de preturi. Toate produsele FortiGate sunt comercializate fara restrictii de licenta, licenta acordandu-se per produs, indiferent de numarul de utilizatori, ceea ce face aceste produse si mai accesibile.
In Romania, reprezentantul Fortinet este NetSafe Solutions.