O curte federala din California a interzis importul de telefoane mobile care au la baza anumite chip-uri produse de Qualcomm. Potrivit oficialitatilor americane, aceasta a incalcat trei patente hardware si software detinute de Broadcom. Mai mult, compania va trebui sa plateasca si daune in valoare de 19.6 milioane de dolari.

Vor fi afectati astfel cei mai mari producatori de telefoane mobile din lume: Samsung si Motorola, dar si providerii de servicii mobile locali: AT&T, Nextel si Verizon. Practic, pana la o eventuala suspendare a embargoului, companiile mai sus amintite sunt afectate serios, Motorola fiind marca preferata a cetatenilor americani. Totusi, nu se cunosc modelele exacte de telefoane care sunt afectate si nici alte marci care ar fi motorizate de Qualcomm.

CEO-ul Qualcomm, Paul Jacobs, a declarat ca va cere chiar ajutorul Presedintelui Bush daca situatia nu se rezolva. Tot Jacobs a declarat ca decizia curtii reprezinta interzicerea importurilor a zeci de milioane de telefoane mobile.