Ziarul Financiar informeaza: Google schimba designul serviciilor sale Gmail si Google Calendar
Designul serviciilor oferite de Google, cel mai mare motor de cautare online, Gmail si Google Calendar, a fost schimbat complet ca parte a unei "serii de actualizari a interfetei", scrie cotidianul britanic The Telegraph.
Tema noua pe care o are Gmail, cunoscuta momentan sub numele de "Preview" a fost proiectata pentru a "scapa de dezordinea inutila pe care o oferea si pentru a face Gmail-ul la fel de frumos pe cat e de puternic", a declarat Jason Cornwell, designer la Google.
Tema de design simplifica Gmail-ul, iar paleta de culori folosita este de alb negru cu accente usoare de rosu si albastru. Utilizatorii pot incerca noua tema accesand meniul Setari din Gmail, apoi prin selectarea butonului Teme si selectarea temei "Preview".
Google Calendar va avea, de asemenea, un aspect similar si va fi lansat pentru toti utilizatorii in urmatoarele zile.
Schimbarile sunt parte dintr-un efort pe care Google il face pentru a imbunatati interfata pentru produsele sale. La inceputul saptamanii trecute Google a actualizat designul paginii de start, micsorand logo-ul, mutand link-urile spre marginea ecranului si adaugand o bara de meniuri neagra in partea de sus.
Schimbarile design-ului sunt cele mai recente actualizari a produselor Google. La inceputul saptamanii trecute compania a lansat GoogleA, noua sa platforma de social networking. In timp ce accesul la acest serviciu este limitat in prezent, feedback-ul initial a fost pozitiv, criticii si testerii comparand experienta cu cea oferita de Facebook (cea mai mare retea de socializare).