Mariustuca.ro informeaza: Daca te-ai intrebat vreodata ce "urme" lasi pe Internet sau ce stie gigantul Google despre tine, ei bine acum exista o metoda simpla de a afla. Recent, compania a prezentat oficial Google My Account, unde utilizatorii pot accesa toate informatiile pe care le stocheaza despre contul cu care esti logat.
Accesati myaccount.google.com si, dupa logare, intrati in "Informatii personale". Veti putea vedea numarul de telefon si adresele de e-mail asociate contului.
In plus, puteti face setarile care sa permita sau nu Google sa pastreze si sa foloseasca diverse informatii despre dumneavoastra.
Daca ai folosit Google Chrome, gigantul online stie ce ai cautat pe internet si pe ce pagini ai intrat. history.google.com iti permite sa vezi toate cautarile tale de pe Google de la inceputuri pana astazi. Poti debifa memorarea cautarilor, insa nu vei mai primi sugestii automate atunci cand esti pe Google Search sau Google Chrome.

Parole si securitate

Contul dumneavostra de Google este folosit atat pentru Gmail, cat si pentru autentificarea pe YouTube sau in sistemul de operare Android. Pentru o securizare mai buna, parola trebuie schimbata des si trebuie adaugat un al doilea factor de autentificare: un SMS cu un cod de autentificare, de fiecare data cand expira sesiunea de autentificare. Foarte important este sa adaugati si un email alternativ care ar urma sa fie folosit pentru recuperarea parolei. Aici gasesti setarile de care ai nevoie


Cand a inceput...

Un documentar produs de Alltime Consporacies publicat recent spunea ca Google a inceput sa afle informatii despre utilizatori incepand cu ianuarie 2012, cand gigantul online si-a modificat politica de confidentialitate si termenii de acces la peste 60 de servicii oferite de companie utilizatorilor.
Prin acest nou pachet, Google s-a autorizat sa adune mai multe date despre utilizator, reusind astfel sa construiasca o imagine reala despre obiceiurile de consum ale acestuia. Cu date din ce in ce mai sofisticate despre utilizatori, Google a generat cel mai bun sistem de livrare a reclamelor online â€" Adsense, targetarea mai precisa a potentialilor clienti atragand din ce in ce mai multi bani din publicitate.