TIME: 12 dintre cele mai bune site-uri de pe Internet in 2013

Editorii revistei TIME au publicat lista anuala a celor mai bune site-uri din zece domenii principale de interes: presa, audio si video, familie si casnice, curiozitati, shopping, jocuri, utilitare web, socializare, educatie si ciudatenii.
1) Stiri si informatii - Qz.com
Site-ul Quartz, detinut de Atlantic Media, este un site de stiri din domeniul business cu un aspect aerisit si serios. Ceea ce il scoate in evidenta fata de cei mai importanti competitori din jurnalismul financiar este interfata optimizata pentru dispozitivele touch screen.
2) Audio/video - Twit.TV
"This Week in Tech" (TWiT) este fondat de Leo Laporte, gazda fostului TechTV. Leo a imbunatatit conceptul si l-a transpus online, obtinand astfel un produs superior. Site-ul difuzeaza in fiecare saptamana un sumar al principalelor noutati din IT din toata lumea.
3) Utilitare web - SigFig.com
Site-ul SigFig se poate conecta la conturile personale de investitii de unde aduna date si creaza rapoarte simple si facile: graficele, histogramele si culorile descifreaza evolutia pietei de capital si afiseaza stiri despre companiile in care ati investit. Site-ul poate sugera fonduri si piete pentru investitii
4) Utilitare web - Pixlr.com
Pixlr este o unealta gratuita de editare foto online care reproduce cu succes unele dintre cele mai importante functii Photoshop. Cele doua versiuni in care poate fi rulat, Express si Avansat, il recomanda atat incepatorilor cat si expertilor in editare foto.
5) Socializare - RebelMouse.com
RebelMouse este o platforma online care conecteaza diverse conturi de la servicii precum Facebook, Google+, Twitter sau Instagram, concentrand toate fluxurile acestor site-uri de socializare intr-o singura pagina. Navigarea poate fi organizata pe subiecte specifice.
6) Educatie - Curious.com
Curious.com este o platforma unde fiecare poate contribui cu cunostiintele sale sau si le poate imbunatati. Site-ul gazduieste materiale video instructive care pot fi incarcate de oricine si ofera posibilitatea celor care incarca filmele educative sa incaseze bani pentru accesari.
7) Familie - KidRex.org
KidRex este un motor de cautare special optimizat pentru protectia copiilor. Parintii care vor sa-si protejeze copiii de accesarea unor site-uri pentru adulti isi pot seta aceasta pagina ca homepage.
8) TheWirecutter.com
The Wirecutter este fondat de catre fostul editor al site-ului Gizmodo. Wirecutter pune accent pe recenziile celor mai bune produse dintr-o paleta larga de categorii, de la telefoane Android la casti Bluetooth sau genti pentru laptopuri.
9) Shopping - Outgrow.me
Multe produse ingenioase prezentate prin platformele pentru startup-urile americane, Kickstarter si Indiegogo, se pot pierde usor in uitare pana in momentul lansarii. Outgrow.me reuneste toate produsele lansate prin Kickstarter si Indiegogo, astfel incat sa nu ratati produsele care le-ati asteptat cu interes.
10) Jocuri - GOG.com
De pe site-ul "Good Old Games" se pot achizitiona jocuri PC mai vechi care au fost de succes in trecut. Jocurile sunt optimizate pentru a putea fi rulate pe calculatoarele moderne din ziua de azi.
11) Amuzante - hadonejob.com
Site-ul prezinta o galerie de fotografii amunzante despre lucruri facute anapoda, toate avand sloganul "You Had One Job" (O treaba ai avut de facut - n.r.)
12) Coffitivity.com
Pentru cei care vor sa-si imbunatateasca performantele la un loc de munca neprietenos, site-ul Coffitivity creaza o ambianta placuta, reproducand sunetele dintr-o cafenea vesela si muzica placuta. In fundal se redau zgomote de cesti lovindu-se si vocile unor oameni care discuta.

(Sursa : Ziarul Financiar)