La baza tuturor lansarilor de produse si dezvoltarii altora noi, sta in mod indiscutabil castigul financiar. Asa se face ca in primele luni ale anului sunt date publicitatii veniturile marilor companii din domeniile IT&C-ului. Sumele care urmeaza sa vi le spunem reprezinta doar veniturile, profitul este cu mult mai mic, poate chiar de 10 ori in unele cazuri.

Cel mai mare perdant al lui 2006 se spune ca ar fi Intel datorita scaderii cu 11% a veniturilor fata de 2005, cu toate ca acesta are cel mai mare profit. Astfel, pe tot parcursul anului 2006 veniturile Intel s-au ridicat la fabuloasa suma de 31.5 miliarde $.

Locul al doilea este ocupat de Samsung cu un venit totalizand 19.8 miliarde $, cu o crestere fata de anul precedent de 12%.

AMD a inchis anul pe locul opt, unul remarcabil pentru companie, dar care se datoreaza in mare parte acapararii concernului ATI. Veniturile cumulate de cele doua companii in 2006 s-a ridicat la 7.5 miliarde $ ceea ce inseamna o crestere cu peste 90% fata de 2005.

Locurile trei, patru si cinci au fost ocupate in ordinea care urmeaza: Texas Instruments, Toshiba si ST Microelectronics.

(www.extremetech.com)