Canon a lansat astazi un noua camera foto digitala profesionala DSLR care face parte din familia EOS-1D. Principalul punct de atractie al lui Mark III este senzorul CMOS care ofera o rezolutie maxima de 10.1 MP. Remarcabil la acest senzor este posibilitatea de a captura pana la 10 cadre pe secunda in mod continuu pana la 11 secunde, dar sa nu uitam si de senzitivitatea sa maxima, ISO6400.

De prelucrarea imaginilor dupa captura se ocupa doua procesoare DIGIC III, care fac posibila fotografierea la numai 0.2 secunde de la apasarea butonului de pornire al camerei. Cele doua au o putere de procesare de 100 de megapixeli pe secunda fapt care a determinat producatorul sa declare echipamentul ca fiind cel mai rapid DSLR de pe piata.

EOS-1D Mark III mai dispune de un sistem de autofocus in 19 puncte, de sistem de curatare automata a senzorului precum si de un LCD cu diagonala de 3" care ofera o rezolutie de 230.000 pixeli. In premiera pentru Canon, Mark III ofera posibilitatea previzualizarii fotografiei si pe LCD nu doar prin view-finder asa cum sunt concepute majoritatea camerelor DSLR.

Toate cele prezentate mai sus vin insa la un pret prohibitiv chiar si pentru un prefesionist al fotografiei digitale, 4000$ la lansarea in Statele Unite ce va avea loc in aprilie.