Exista zvonuri referitoare la posibila defectare a chip-urilor din interiorul cheilor de masina daca acestea sunt lasate in apropierea telefoanelor mobile sau al televizorului. Pana acum insa nu exista nicio declaratie oficiala a vreunui producator cu privire la acest aspect. Nissan insa are ceva de spus si indica existenta unui dram de adevar in aceste zvonuri.

Compania japoneza atentioneaza posesorii a doua modele de automobile Nissan ca plasarea cheilor alaturi de telefonul mobil poate duce la defectarea lor. Cele doua modele sunt Nissan Altima si Infinity G35, ambele produse in 2007, iar defectarea cheilor va face imposibila intrarea in autovehicul sau pornirea acestuia. Nu toate cheile sunt afectate ci doar cele I-keys prezente la cele doua modele de automobile.

Totusi, exista un numar redus de sesizari din partea clientilor privind defectarea cheilor. Nissan recomanda posesorilor modelelor de automobile in cauza sa pastreze la o distanta de cel putin 2.5cm cheile de orice telefon mobil.