Adevarul.ro : Grupul Google, amendat cu 25.000 de dolari in legatura cu programul StreetView

Grupul Google va fi nevoit sa achite o amenda in valoare de 25.000 de dolari pentru obstructionarea unei anchete a autoritatilor americane asupra interceptarii de date legate de programul de cartografiere ilustrata StreetView, relateaza AFP.
"Timp de mai multe luni, Google a obstructionat si intarziat in mod deliberat ancheta Comisiei Federale pentru Comunicatii (FCC)", a relevat un document oficial citat de AFP. Amenda este acordata pentru "nerespectarea unor cereri de informare si de documente".
"Noi am actionat cu buna credinta pentru a raspunde intrebarilor FCC in cursul intregii anchete si suntem bucurosi ca a conchis ca am respectat legea", a reactionat duminica un purtator de cuvant al Google, contactat de AFP.
FCC a conchis, potrivit documentului, ca nu este sigura ca actiunile Google pot fi sanctionate conform mandatului sau si ca, in plus, refuzul de a depune marturie al unui inginer Google lasa mai multe intrebari fara raspuns.
In 2010, grupul a recunoscut ca, in perioada 2006 si 2010, masinile care circulau pe strazi pentru a realiza fotografii destinate StreetView au interceptat date private, prin intermediul unor conexiuni de tip Wi-Fi, noteaza Mediafax.
"Cea mai mare parte a datelor sunt fragmentare, dar in anumite cazuri au fost interceptate e-mailuri intregi, adrese URL si parole", a admis Google in octombrie 2010, angajandu-se, la vremea respectiva, sa faca totul pentru a evita repetarea unui asemenea incident.