AMD a publicat planurile sale de viitor referitoare la familia de procesoare K10 numite simplu, Stars, care va fi lansata in toamna acestui an. Astfel, aflam ca alaturi de gamele Athlon 64 X2 si Sempron, care vor deveni entry level, va fi introdusa gama high end, Phenom.

Phenom va fi prima gama lansata si va fi impartita in trei. Prima, Phenom FX, va contine procesoarele cele mai rapide ascunse sub numele de cod "Agena FX". Acestea vor fi primele cu patru nuclee native, vor contine cate 512 KB cache L2 pentru fiecare core, dar si memorie cahe L3 de 2MB. Vor avea frecvente cuprinse intre 2.2-2.6 GHz si vor fi oferite pe doua tipuri de socket: AM2+ si 1207+. A doua va fi Phenom X4 (Agena), aproape identica cu gama FX, dar oferita doar pe socket AM2+ la frecvente de maximum 2.4 GHz. Phenom X2, este modelul mezin al gamei, cu doua nuclee, pe socket AM2+, frecvente care urca la 2.8 GHz si ascunsa sub numele de cod "Kuma".

A doua familie, Athlon 64 X2, va purta numele "Rana", iar ca date tehnice vorbim de: 2.2 GHz, 2x512 KB cache L2, socket AM2+. Mezina generatiei K10 este familia Sempron dotata cu un singur nucleu si denumita "Spica". Modelele gamei vor lucra la frecvente de 2.2 sau 2.4 GHz pe placi de baza cu socket AM2+.

Daca modelele Phenom vor fi lansate printre utlimele luni ale anului, urmatoarele doua game vor aparea pe piata in primul trimestru al lui 2008. Pana la jumatatea anului 2008 toate procesoarele AMD vor fi produse in procesul tehnologic de 65nm, urmand a fi facuta trecerea treptat la 45nm.