Cea mai mare expozitie IT&C din Europa si-a deschis de astazi portile timp de 7 zile. Ca in fiecare an evenimentul are loc in Germania in localitatea Hanovra unde participa unele dintre cele mai mari companii din domeniu. De la an la an insa numarul acestora scade, organizatorii declarand ca expozantii sunt cu putin peste 6000 si se asteapta la un numar de 500.000 de vizitatori, in scadere cu 70% fata de anul 2001.

Companiile isi vor expune produsele si serviciile in 26 de hale. Din cei peste 6000 de expozanti, 2748 sunt din Germania, iar restul din alte 77 de tari de pe mapamond. Tara cu cel mai mare numar de participanti este evident Taiwan-ul, locul de origine al celor mai multe companii din domeniul IT&C.

CeBIT s-a infiintat in 1986 si in scurt timp a ajuns cea mai vizitata expozitie din Europa. Urmeaza insa tendinta descendenta intalnita la nivel mondial in ceea ce priveste numarul de vizitatori si expozanti care participa la targurile IT&C.

In fiecare an, sub aceeasi denumire, se mai desfasoara alte trei expozitii la nivel mondial. Urmatorul CeBIT va avea loc in mai la Sydney, urmat in octombrie de cele din China si Turcia.