Enational.ro : Londra 2012: Tenisul de masa, sarbatorit de Google

Cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Londra, Google a lansat un al saptelea logo special, de aceasta data dedicat tenisului de masa, joc denumit si "ping pong".
Tenisul de masa, cunoscut si sub numele de "ping pong", este sarbatorit de Google printr-un logo special. Acesta, inventat de catre britanici in 1880, a devenit joc olimpic abia dupa aproximativ un secol, prima intrecere fiind organizata in 1988, la Olimpiada de la Seul.
Un meci de tenis de masa se desfasoara dupa acelasi principiu ca si tenisul de camp. Acesta are loc in cadrul unui camp de joc de 18 metri lungime si 9 metri latime. Masa de joc, care este impartita in doua prin intermediul unui fileu, 15.25 centimetri inaltime, are 2.74 metri lungime si 1.525 metri latime. Acesta este ridicat la 76 de centimetri deasupra pamantului.
Tenisul de masa se joaca in viteza, fiind necesara o foarte buna reactie din partea jucatorilor. Totodata, acestia trebuie sa fie foarte agili, mingea avand un diametri de 40 de milimetri si o greutate de doar 2.7 grame. Rachetele de tenis au 16.5 centimetri lungime si 15 centimetri latime.
Din cauza jocului agil si a faptului ca jucatorii necesita o vedere foarte agera, tenisul de masa a fost interzis pana la inceputul secolului 20 in Uniunea Sovietica, liderii tarii motivand ca acesta dauneaza grav vederii.
Probele sportive de tenis de masa la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 au loc in perioada 28 iulie - 8 august 2012 la centrul ExCeL din Londra. In cadrul competitiei iau parte 172 de sportivi din care 86 barbati, si 86 femei, acestia concurand in cadrul a 4 probe sportive.