EVZ.ro informeaza : Aplicatii care-ti gasesc telefonul disparut

Sa ti se fure smartphone-ul sau sa-l pierzi a ajuns sa fie mai grav decat daca iti dispar actele. Conturile de e-mail, accesul la retelele de socializare, fotografiile, toate sunt la dispozitia celui care iti gaseste sau iti fura telefonul.
Insa, atat pentru iPhone cat si pentru telefoanele cu Android exista aplicatii care te ajuta sa-ti gasesti aparatul.

Find My iPhone. Este apli¬catia pentru smartphone-ul Apple. Daca iti dispare telefonul, de pe un alt gadget Apple, accesezi aceasta aplicatie, introduci id-ul si parola ta si poti afla de pe o harta unde e iPhone-ul tau in acel moment, poti trimite un mesaj "noului" posesor, sa-l blochezi sau sa stergi datele personale. Exista si versiune in limba romana.

Where’s My Droid. Apli¬ca¬¬tia iti poate localiza smartphone-ul Android prin intermediul GPS-ului si Google Maps. La fel ca si in cazul iPhone, trebuie sa accesezi aplicatia de pe un alt telefon. Poti trimite mesaje celui care l-a gasit, sa blochezi SIM-ul sau si sa stergi toate datele din memorie.

STUDIU

La ce se uita cei care iti gasesc mobilul

Compania producatoare de antivirusi Symantec a realizat un experiment prin care a vrut sa vada ce se intampla cu telefoanele pierdute.
Astfel, studiul a relevat faptul ca din cei 50 de oameni care au gasit smartphone-urile monitorizate, 80% s-au uitat la datele de contact, 57% la diverse parole, 45% la datele legate de salariul posesorului care a pierdut telefonul, 43% la informatii despre conturile bancare si 64% in conturile retelelor de socializare online.