Microsoft planuieste sa dubleze, anul acesta, numarul telefoanelor mobile care folosesc sistemul sau de operare Windows, fata de 2005. Potrivit site-ului Reuters.com, raportul realizat la finalul anului precedent arata ca aproximativ sase milioane de celulare au fost dotate cu sistemul Windows Mobile. Reprezentantii gigantului american intentioneaza, de asemenea, sa pastreze aceasta rata de dezvoltare si in anii urmatori.
"Numarul dispozitivelor de telefonie mobila care folosesc Windows Mobile s-a dublat anul trecut, ajungand la sase milioane. Vrem ca si anul acesta sa inregistram o crestere de 100 la suta si sa pastram aceasta rata si in viitorul apropiat", a declarat Peter Knook, lider al Diviziei "Mobile and Embedded Devices" din cadrul Microsoft.
Potrivit sursei citate, pe piata smartphone-urilor, care pot rula diverse aplicatii software, Microsoft este in competitie cu fabricantul britanic Symbian, detinut de principalii producatori de telefoane mobile din lume. Printre acestia se numara si Nokia, care are aproape jumatate din piata smartphone-urilor, la nivel global.