money.ro informeaza: 10 lucruri cu care Google+ poate distruge Facebook

Inca de dinainte de lansarea Google+ se vorbea intens despre cum va reusi noua retea de socializare sa distruga Facebook. Desi multi specialisti considera acest lucru imposibil, o alta parte sustin ca Google+ are nevoie doar de cateva elemente pentru a pune punct erei Facebook. Iata care sunt cele 10 elemente pe care Google+ trebuie sa le aiba pentru deveni reteaua de socializare numarul 1.

1. Jocuri

Succesul Facebook a luat amploare odata cu faimoasele jocuri Farmville si Cityville. Desi o parte din utilizatori considera foarte enervante feed-urile primite de la cei care le joaca, alte cateva milioane si-au facut cont pe Facebook doar pentru a avea acces la ele.

2. Aplicatii

Dezvoltatorii ard de nerabdare sa construiasca aplicatii pentru Google+. Cu o aplicatie de tipul third party, Google+ are potentialul de a deveni un instrument foarte agreat de utilizatorii Facebook. De altfel Google a anuntat deja ca in cel mai scurt timp va da unda verde acestora.


3. Pagini Business/Brand

Brandurile isi doresc sa fie acolo unde sunt si multimile. Imediat dupa lansarea sa, Google a decis eliminarea paginilor pentru branduri si celebritati, dar sustin ca acestea vor fi reintroduse. Paginile pentru fani ale Facebook au cunoscut un succes extraordinar, iar daca Google+ vrea sa distruga reteaua lui Zuckerberg atunci trebuie neapararat sa aiba asa ceva.

4. O cautare mai buna

E usor sa adaugi pe cineva din contactele Gmail in cercurile Google+. Dar ce se intampla cand cauti pe altcineva? Atunci lucrurile se schimba, si asta pentru ca in momentul de fata cautarea cu Google+ inseamna lucrul in bara obisnuita a Google, insa intr-un tab separat. Altfel spus, procesul este destul de greoi fata de sistemul de cautare al Facebook, iar daca Google isi doreste cu adevarat sa ajunga intr-o buna zi cea mai utilizata retea de socializare, ar trebui sa imbunatateasca acest element cat mai repede.

5. Integrare Twitter

Acest lucru ar trebui, potrivit specialistilor, sa fie foarte simplu de realizat. Pentru cei care sunt activi pe mai multe retele sociale, ar fi foarte util sa aibe posibilitatea de a transfera mesaje de pe Google+ pe Twitter.

6. Integrare mai buna cu Gmail

In momentul de fata exista optiunea de "direct messaging" pentru Gmail si tocmai pentru a usura si mai mult accesul utilizatorilor la mail, Google+ ar trebui sa detina un Inbox special unde sa poti vedea ceea ce primesti fara a mai fi nevoit sa sari de la un serviciul la altul.

7. Hangouts

Hangouts sunt una din cele mai mari avantaje ale Google+. Acesta permite initierea de chat-uri video de grup, in timp ce Facebok poate oferi doar un singur apel video prin intermediul Skype. De asemenea, pe termen lung ar fi ideal pentru Google+ daca Hangouts ar fi disponibil pe smartphone-uri si tablete.

8. Comment-uri comprimate

Pentru o mai buna vizualizare a comment-urilor, acestea ar trebui comprimate automat dupa primele trei raspunsuri. Este obositor sa vezi zeci de raspunsuri la postari ce poate nu te intereseaza.

9. Newsletter

LinkedIn a lansat anul acesta un serviciu uimitor care include cele mai populare link-uri intr-un newsletter zilnic. Acesta se numeste LinkedIn Today si este o modalitate excelenta de a ramane la curent cu ceea ce citesc si urmaresc cei din cercurile tale. Google+ ar fi putea fi cu un pas inaintea Facebook daca decid sa introduca un astfel de serviciu.

10. O modalitate de a afla in care cerc ai fost adaugat

Atunci cand cineva te adauga in cercurile sale, tot ce poti vedea este mesajul " X is now sharing with you". Potrivit Business Insider, ar fi un avantaj foarte mare pentru Google+ sa permita utilizatorilor sa stie in care cerc au fost introdusi.