Samsung a dezvaluit ultimul sau model de telefon touch-screen destinat pietei "de lux" deschise de Apple I-Phone. Touch Ultra este un telefon de tip "slide" cu un display OLED de 2,8 inch, avand rezolutia de 240x400 pixeli. Cand telefonul este "deschis", in partea de jos se regaseste o tastatura standard, cu zece butoane. Telefonul mai are si trei taste pentru functiile de baza, plasate sub display. Touch Ultra are 12,7 milimetri grosime si este echipat cu o camera de opt megapixeli cu flash LED. Telefonul poate fi setat in asa fel incat camera acestuia face fotografia numai atunci cand persoana "prinsa" in obiectiv zambeste. Telefonul are inclus sistemul GPS pentru navigatie si poate capta imagini video la o rata de 30 de frame-uri pe secunda in modul de calitate VGA 640x480 pixeli. Privind conexiunea la internet, Touch Ultra este echipat cu suport de date ce poate inregistra pana la 7,2 Mb de informatie in fiecare secunda de download. Redarea video a noului model recunoaste DivX, XviD, H.236, H.264, fisiere MPEG4, Windows Media Player 9, Touch Ultra beneficiind de radio FM, Bluetooth 2.0 si o memorie interna de 80 Mb. Noul model Samsung va fi prezentat saptamana viitoare la expozitia Mobile World Congress din Barcelona, potrivit Yahoo News. Compania Samsung nu a anuntat o data a lansarii pe piata, nici pretul noului telefon.

Arena, celular multimedia de la LG

Compania LG Electronics a lansat duminica o "ispita" pentru consumatorii de IT&C printr-o scurta prezentare a telefonului  sau "nava amiral", denumit Arena, ce isi va face debutul la expozitia de saptamana viitoare de la Barcelona. Arena KM900 este echipat cu o noua interfata LG pentru utilizator, dezvoltata in jurul conceptului de cub. Utilizatorul poate intra in meniul telefonului prin intermediul unei interfete tridimensionale pe display-ul principal, trecand de la o fateta a cubului la alta. Sub display-ul principal se regasesc patru taste care permit accesul rapid la functiile de baza ale telefonului, precum cea de apel si de e-mail.
Modelul prezentat este ultimul dintr-o serie de dispozitive mobile echipate cu interfata grafica dezvoltata. Multe dintre acestea folosesc elemente de design ale renumitului Apple I-phone. Ca si acesta din urma, Arena are un display generos care ocupa aproape in intregime partea din fata a telefonului.
Printre celelalte caracteristici ale dispozitivului se regasesc suportul Dolby si DivX, functia de download la o viteza de 7,2 Mbps, Wi-Fi si sistemul de navigatie prin satelit GPS. Lansarea oficiala a lui LG Arena este programata pe 16 februarie.
Dragos GAVRILA