Coreeni de la Samsung se folosesc de statutul lor de lider pe piata de memorii RAM si Flash, si anunta inceperea productiei in masa a primului drive de stocare SSD. Reamintim ca drive-urile SSD sunt unitati de stocare asemanatoare ca rol harddisk-urilor, dar care pastreaza informatia in chip-uri de memorie Flash, si nu pe disc magnetic.

Unitatea se prezinta in format 1.8", adica mai mic decat standardul de stocare pentru notebook-uri (2.5"), si ofera rate de transfer la scriere de 45 MB/s si 65 MB/s la citire. Stocarea se realizeaza practic pe 64 de chip-uri de memorie de 1 GB fiecare, produse fiind in proces tehnologic pe 51 nm.

Asa dupa cum declara si oficialii Samsung, unitatile SSD se potrivesc perfect cu gama notebook-urilor ultra-portabile. Aceasta datorita, in egala masura, a dimensiunilor reduse si al consumului de energie eletrica mult mai mic decat cel al harddisk-urilor.

Exista si reversul medaliei. Si anume, pretul care trebuie platit pentru un astfel de echipament. Samsung nu a declarat pretul final al unitatii de 64 GB, dar se cunoaste cel al modelului precedent, de 32 GB: 529$.

www.dailytech.com