Dell pregateste de ceva timp terenul pentru o serie de PC-uri foarte performante adresate in special segmentului gaming. Sub denumirile XPS 720 si XPS 720 H2C se vor ascunde cele mai performante sisteme de jocuri lansate vreodata de Dell. Detaliile tehnice au aparut de ceva timp pe Internet, iar acum au fost publicate si poze cu aceste sisteme, semn ca pana la lansare nu mai este mult timp.

PC-urile vor fi construite pe o platforma Intel, dar cu chipset NVIDIA 680i. Aceasta pentru a putea pune in valoare la maximum cele doua placi grafice bazate pe chip-uri NVIDIA GeForce 8800 GTS sau GTX (in functie de preferintele utilizatorului). Totusi, la baza sistemelor vor sta procesoare Intel Core 2, Core 2 Extreme sau Core 2 Quad Extreme.

Urmatorul aspect pe lista importantei este RAM-ul, a carui capacitate va lua valori intre 512 MB si 8 GB si care va lucra la 800 MHz sau 1066 MHz. In carcasa vor mai putea fi montate o placa de sunet Creative X-Fi si tunere analogic si digital, alaturi de multe alte componente, cum ar fi harddisk-urile montabile in matrici RAID 0,1,5.

Nu doar din punct de vedere tehnic, sistemele se vor face remarcate, ci si estetic. Carcasele vor fi construite din aluminiu si vor avea grila din fata rosie sau neagra. Modelul XPS 720 H2C va avea in schimb un aspect dur, dat de culoarea carcasei complet neagra. De asemenea, carcasele vor fi presarate in grila frontala cu LED-uri de diferite culori.

Dell va adresa gama XPS 720 de desktop-uri in special entuziastilor, pasionati fie de overclocking, fie de modding, sau de ce nu, de amandoua.

(www.pclaunches.com)